Συμμετοχή εκτός διαγωνισμού

XΟΡΩΔΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΡΜΟΝΙΑ

2ο μέρος: Συμμετοχή εκτός διαγωνισμού  - Για χορωδίες που δεν επιθυμούν να διαγωνιστούν αλλά θέλουν να πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ.

 

Εισαγωγή

 

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας είναι ένας θεσμός υψηλής καλλιτεχνικής αξίας στον ελληνικό και διεθνή χώρο της χορωδιακής μουσικής. Περισσότερες από 350 χορωδίες από όλο τον κόσμο έχουν τραγουδήσει στη σκηνή αυτού του Φεστιβάλ και πολλές καλλιτεχνικές προσωπικότητες έχουν τιμήσει την κριτική επιτροπή με την παρουσία τους, διασφαλίζοντας την εγκυρότητα των διαδικασιών και των αποτελεσμάτων.

Συμμετοχή

Όλα τα είδη χορωδίας μπορούν να λάβουν μέρος στο μη-διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ. Με γνώμονα τη διάδοση του Φεστιβάλ διεθνώς, σας εγγυόμαστε ότι θα βρείτε έναν ελκυστικό προορισμό που συνδυάζει την υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα και αξία και συνάμα τα οφέλη μιας πανέμορφης περιοχής, γεμάτη με αρχαιολογικούς χώρους και φυσικές ομορφιές. Μένοντας στην Πρέβεζα, θα έχετε τη δυνατότητα για ημερήσιες εκδρομές και εξορμήσεις στις γύρω περιοχές και την ευρύτερη περιοχή του νομού μας.

 

Οργάνωση

 

Η συμμετοχή εκτός διαγωνισμού δίνει την ευκαιρία στις χορωδίες να δώσουν συναυλίες σε διάφορα μέρη της πόλης και να γνωριστούν με άλλες χορωδίες, να δουν τις ομορφιές της περιοχής και να παρακολουθήσουν τα δρώμενα του Φεστιβάλ. Οι χορωδίες αυτές μπορούν να οργανώσουν μόνοι τους τις τουριστικές τους δραστηριότητες αλλά παρακαλούνται να ενημερώσουν την οργανωτική επιτροπή όταν θα διαμορφώνεται το πρόγραμμά τους για να μην συμπίπτει με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες, μπορούν να διοργανωθούν διάφορες εμφανίσεις και μετά από παράκληση να πραγματοποιηθούν συναυλίες σε γειτονικές πόλεις (Λευκάδα, Ιωάννινα, Αγρίνιο).

 

Πρόγραμμα

 

Το μέρος και η ώρα των μη-διαγωνιστικών συναυλιών θα ρυθμιστεί από την οργανωτική επιτροπή η οποία θα επιλέξει και τις χορωδίες που θα λάβουν μέρος σε κάθε συναυλία. Τα κομμάτια που θα παρουσιάσει η κάθε χορωδία θα είναι δικές της επιλογές (κατά προτίμηση θρησκευτικά ή φολκλόρ κομμάτια) και θα τα ερμηνεύσει “a cappella” σε διάρκεια 10-15 λεπτών.

 

Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεως

 

Κάθε χορωδία πρέπει μέχρι την 1η Ιουνίου 2021 να έχει στείλει τα παρακάτω:

 

  • Μια πλήρως συμπληρωμένη αίτηση συμμετοχής
  • 1 CD με πρόσφατη ηχογράφηση της χορωδίας ή περίπου 7 αρχεία mp3 μέσω e-mail.
  • Λεπτομέρειες του ρεπερτορίου
  • Ένα μικρό ιστορικό της χορωδίας και του μαέστρου με επιτεύγματα και δραστηριότητες (250 λέξεις, αγγλικά - ελληνικά)
  • Μια πρόσφατη φωτογραφία (κατάλληλη για δημοσίευση) της χορωδίας και του μαέστρου.

 

Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να ταχυδρομηθούν στην εξής διεύθυνση:

 

Χορωδία Πρέβεζας “Αρμονία”

Ταχυδρομική Θυρίδα 29

Τ.Κ. 48100, Πρέβεζα

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλ.:    (2682) 0 24915 / 0 29852

Fax:      (2682) 0 29852

Κιν.:     6977 132 107

E-mail: armonia4@otenet.gr, prevezachoralfestival@gmail.com

 

Ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στο http://www.armoniachoir.gr/festival/el  ή https://www.facebook.com/InternationalChoralFestivalOfPreveza/

 

Εγγραφή – Δικαίωμα συμμετοχής

 

Κάθε χορωδία που θα συμμετέχει στο φεστιβάλ ή στο διαγωνισμό ή και στα δύο μαζί θα επιβαρυνθεί με το ποσό των 30€ κατά άτομο συμπεριλαμβανομένων μαέστρου, λοιπών μουσικών και συνοδών ως δικαίωμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ. Στο ανωτέρω ποσό  ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ το κόστος διαμονής ή διατροφής. Συνεπώς, λίγο πριν τις 15 Ιουνίου 2021 θα υπολογίζεται το συνολικό κόστος συμμετοχής κάθε χορωδίας σύμφωνα με τον αριθμό συμμετεχόντων που θα δηλώνει και έτσι θα βγαίνει το τελικό ποσό συμμετοχής αφού θα αφαιρείται και η προκαταβολή των 150,00€.

Τα τέλη εγγραφής, μπορεί να αποστέλλονται  μέσω ταχυδρομείου στην διεύθυνση του Φεστιβάλ ή να κατατίθενται  στον παρακάτω λογαριασμό τραπέζης:

 

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος - Χορωδία Πρέβεζας “Αρμονία”

Αριθμός λογαριασμού: 448/480188-16

Swift CodeBicETHNGRAA

IBAN:  GR 7201 1044 8000 0044 8480 18816

 

Επιλογή

 

Μόνο οι χορωδίες που έχουν αποστείλει όλο το απαιτούμενο υλικό που αναφέρεται λεπτομερώς στην “Διαδικασία υποβολής αιτήσεως” θα ληφθούν υπόψη. Οι χορωδίες επιλέγονται με βάση τις αιτήσεις τους. Ιδιαίτερη προσοχή θα δίνεται στο ρεπερτόριο και την ποιότητα της ερμηνείας στο CD που θα αποσταλεί με την αίτηση.

 

Κόστος ταξιδίου

 

Το Φεστιβάλ δεν συνεισφέρει στα ταξιδιωτικά έξοδα των χορωδιών από και προς την Πρέβεζα.

 

Πώς θα έρθετε

 

Με λεωφορείο: Η Πρέβεζα απέχει 370km από την Αθήνα (περίπου 5 ώρες) και 350km από τη Θεσσαλονίκη (περίπου 5 ώρες).

 

Διαμονή - Διατροφή

 

Τα έξοδα ταξιδιού, διαμονής και διατροφής θα αναληφθούν από τις ίδιες τις χορωδίες.

 

Αναμετάδοση, Ηχογράφηση και Φωτογραφικά Δικαιώματα

 

Είναι όρος συμμετοχής ότι κάθε χορωδία αποδέχεται ότι:

  • Όποια συναυλία δώσει κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ μπορεί να φωτογραφηθεί, να αναμεταδοθεί ζωντανά και/ή να ηχογραφηθεί/μαγνητοσκοπηθεί για περαιτέρω αναπαραγωγή και/ή αναμετάδοση στο ραδιόφωνο και/ή την τηλεόραση χωρίς πληρωμή της χορωδίας (ή ομάδα παραδοσιακού χορού ή ορχήστρα)
  • Όλα τα δικαιώματα αναμετάδοσης και φωτογράφησης οποιασδήποτε παρουσίασης στο Φεστιβάλ, θα ανήκει στο Φεστιβάλ που θα είναι ελεύθερο να την καταστρέψει ή να τα χρησιμοποιήσει για λόγους προώθησης.
  • Οποιαδήποτε συναυλία δώσει κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα μπορεί, χωρίς πληρωμή, να ηχογραφηθεί/μαγνητοσκόπηση και το Φεστιβάλ θα έχει το δικαίωμα να έχει στην κατοχή του οποιαδήποτε τέτοια ηχογράφηση/μαγνητοσκόπηση και να την αναπαράγει, πουλήσει, ενοικιάσει και προσφέρει ή να την έκθεση προς πώληση, ενοικίαση, διανομή ή να τη χρησιμοποιήσει με οποιοδήποτε τρόπο επιθυμεί.

 

Δικαιώματα ηχογράφησης, μαγνητοσκόπησης , ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών μεταδόσεων. 

 

Οι συμμετέχουσες χορωδίες δεν έχουν καμία οικονομική απαίτηση από τυχόν ηχογραφήσεις ή μαγνητοσκοπήσεις των εκδηλώσεων και επιτρέπουν στους διοργανωτές την χρήση τους «κατά το δοκούν», προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι φεστιβαλικές ανάγκες κάθε διοργάνωσης.

 

 Όροι Συμμετοχής

 

Η τελευταία ημερομηνία για την αποστολή των συμπληρωμένων αιτήσεων είναι η 1η Ιουνίου 2021.

Αφού παραληφθεί το απαραίτητο υλικό, θα αξιολογηθεί και η εκάστοτε χορωδία θα ενημερωθεί αν έχει επιλεχθεί για να συμμετάσχει.

Τα τέλη εγγραφής και συμμετοχής (πλην τραπεζικών επιβαρύνσεων) θα επιστρέφονται σε όποια χορωδία δεν επιλεχθεί για να συμμετάσχει.

Όποια επιλεγμένη χορωδία αποσύρει τη συμμετοχή της από το διαγωνισμό δεν δικαιούται επιστροφή των τελών εγγραφής.

Η ερμηνεία μουσικής που έχει αναπαραχθεί παράνομα είναι παράνομη. Σε περίπτωση που κάποια χορωδία πράξει αναλόγως, το Φεστιβάλ δεν φέρει καμία ευθύνη για ενέργειες στις οποίες μπορούν να προβούν οι εκάστοτε εκδότες.

Το Φεστιβάλ δε φέρει καμία ευθύνη ή υπαιτιότητα για έξοδα φαγητού ή φιλοξενίας.

Το Φεστιβάλ δε φέρει καμία ευθύνη ή υπαιτιότητα για όποια έξοδα γίνουν από χορωδία ή χορωδό που παίρνει μέρος στο Φεστιβάλ.

Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ συνεπάγεται αποδοχή όλων των παραπάνω όρων

και περιορισμών.