Κανονισμός 40ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Πρέβεζας _Συμμετοχή εκτός Διαγωνισμού

XΟΡΩΔΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΡΜΟΝΙΑ

Με ιδιαίτερη χαρά οργανώνουμε και φέτος το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας. Το φεστιβάλ προγραμματίζουμε να διαρκέσει από τις 4 έως τις 10 Ιουλίου 2022.

Φτάνοντας πλέον τα 40 χρόνια πραγματοποίησής του, το φεστιβάλ μας αισιοδοξεί να γίνει πόλος έλξης χορωδιών από όλον τον κόσμο, χαρίζοντας σε όλους μας εμπειρίες υψηλού χορωδιακού προϊόντος ανεβάζοντας συνεχώς τα στάνταρ του , κάνοντας μας κοινωνούς σε μια μεγάλη ποικιλία διαπολιτισμικών εμπειριών με συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Στη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιούνται  πολλές συναυλίες σε ειδυλλιακές τοποθεσίες της περιοχής μας όπως η κεντρική παραλία της Πρέβεζας, διάφοροι ιεροί ναοί της πόλης καθώς και το ρωμαϊκό  ωδείο της Αρχαίας Νικόπολης.

Για τις χορωδίες που θα συμμετέχουν, το φεστιβάλ αποτελεί τόσο μια ευκαιρία για συμμετοχή σε ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, ενώ παράλληλα υπάρχει αρκετός χρόνος για ξεκούραση, επίσκεψη σε διάφορα μνημεία ιστορικού και φυσικού κάλλους απολαμβάνοντας τον ήλιο, τη θάλασσα καθώς και την τοπική Πρεβεζάνικη γαστρονομία.

Το φεστιβάλ διοργανώνει η Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία» με την συμμετοχή και συνεργασία του Δήμου Πρέβεζας, της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, του Υπουργείου Πολιτισμού, του ΕΟΤ, της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρέβεζας, της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και άλλων φορέων. Δικαίωμα συμμετοχής στο φεστιβάλ έχουν οι όλων των ειδών οι χορωδίες.

 

Οργανωτική Επιτροπή

 

Απόστολος Αντωνίου, Πρόεδρος

Χριστίνα Κίτσου, Αντιπρόεδρος

Παναγιώτης Γαλάνης, Γενικός Γραμματέας

Βασιλική Σαρρή, Ταμίας

Άννα – Υπαπαντή Σολδάτου

Ιωάννα Κώτση

Κοσμάς Κορωναίος

 

Θα είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς αν έρθετε στην όμορφη πόλη μας και λάβετε μέρος στον φεστιβάλ μας. Σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε ότι η Πρέβεζα είναι μια γοητευτική και φιλόξενη πόλη γεμάτη ιστορικούς χώρους και τοποθεσίες φυσικής ομορφιάς και να ζήσετε τη μαγεία της χορωδιακής μουσικής.

 

Σημαντική ημερομηνία:

Καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των συμπληρωμένων αιτήσεων είναι η 1η Μαΐου 2022.

  

Εισαγωγή

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας είναι ένας θεσμός υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας, τόσο στον ελληνικό όσο και στον διεθνή χορωδιακό χώρο. Πάνω από 400 χορωδίες από όλο τον κόσμο έχουν ανέβει στη σκηνή του, ενώ μεγάλες προσωπικότητες έχουν κοσμήσει με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις του, οι οποίοι αποτελούν εχέγγυο της καλλιτεχνικής αξίας του φεστιβάλ, λειτουργώντας ως εγγυητές της αξιοπιστίας των διαδικασιών του.

 

Συμμετοχή

Στο φεστιβάλ δύνανται να συμμετέχουν όλων των ειδών χορωδίες.  Δουλεύοντας στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης εξάπλωσής του παγκοσμίως, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όλοι θα ανακαλύψετε έναν ελκυστικό προορισμό που καταφέρνει να συνδυάσει τόσο υψηλή καλλιτεχνική αξία και ποιότητα, όσο και τα πλεονεκτήματα μιας όμορφης περιοδείας, καθώς η περιοχή μας είναι γεμάτη αρχαιολογικών χώρων της Αρχαίας Ελληνικής περιόδου και περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, επίσης. Άλλωστε, η διαμονή στην Πρέβεζα θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία τόσο για ημερήσιες εκδρομές στη γύρω περιοχή όσο και για εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή του νομού  μας.

 

Διαδικασίες

Με τη συμμετοχή στο φεστιβάλ δίνεται η ευκαιρία στις χορωδίες να παρουσιάσουν το, πρόγραμμά τους σε διάφορα είδη κοινού, καθώς και σε διάφορους συναυλιακούς χώρους. Επίσης, οι χορωδίες είναι ελεύθερες να οργανώσουν το χρόνο τους στη διάρκεια της παραμονή τους στην Πρέβεζα κατά το συμφερότερο τρόπο, ενημερώνοντας απλά την Οργανωτική Επιτροπή, προκειμένου να τις βοηθήσει στη σύνταξη ενός καλά δομημένου προγράμματος παρουσιών στις διάφορες συναυλίες,  ενώ δίδεται και η δυνατότητα πραγματοποίησης συναυλιών και σε άλλες πόλεις ή τοποθεσίες στην ευρύτερη μας περιφέρεια.

 

Χρονοδιάγραμμα

Ο τόπος και η ώρα των συναυλιών θα καθοριστεί από την Οργανωτική Επιτροπή που θα επιλέξει και ποιες χορωδίες θα συμμετέχουν σε κάθε συναυλία. Κομμάτια επιλογής κάθε χορωδίας θα ερμηνευτούν «a cappella» ή με τη συνοδεία οργάνων μέσα σε 10-15 λεπτά.

 

Διαδικασία αιτήσεων συμμετοχής

 Κάθε χορωδία πρέπει να στείλει το αργότερο έως την 1η Μαΐου 2022:

 

 • Πλήρως συμπληρωμένο έντυπο αίτησης (το οποίο επισυνάπτεται).
 • Μια πρόσφατη εγγραφή CD της χορωδίας ή περίπου επτά αρχεία MP3 σταλμένα με email
 • Λεπτομέρειες ρεπερτορίου
 • Σύντομο ιστορικό της χορωδίας και του μαέστρου που περιγράφει λεπτομερώς τις δραστηριότητες και τα επιτεύγματα (Αγγλικό κείμενο, 250 λέξεις)
 • Πρόσφατη φωτογραφία (κατάλληλη για λόγους δημοσιότητας) της χορωδίας και του μαέστρου.
 • Λίστα με τα ονόματα και τις διευθύνσεις των μελών της χορωδίας που δεν διαθέτουν διαβατήρια ΕΕ.

 

Κόστος εγγραφής στο φεστιβάλ

Οι επιλεγμένες χορωδίες, μετά την αποδοχή της συμμετοχής τους από την Οργανωτική Επιτροπή, θα πρέπει να καταβάλουν προκαταβολή 150.00 € (δεν επιστρέφεται) σαν τέλη εγγραφής. Στη συνέχεια – όχι μετά τις 15 Μαΐου 2022 – θα σας ζητηθεί να πληρώσετε 30.00 € για κάθε μέλος της χορωδίας, συμπεριλαμβανομένου του μαέστρου, του πιανίστα/μουσικών και των συνοδών (η χρέωση δεν περιλαμβάνει δωμάτιο και διατροφή). Αυτό περιλαμβάνει τα τέλη συμμετοχής για τον διαγωνισμό και το φεστιβάλ. Παρακαλούμε αφαιρέστε την κατάθεση των € 150, 00 € που έχει ήδη καταβληθεί από τη συνολική χρέωση πριν από την πληρωμή του υπολοίπου.

 Το κόστος εγγραφής ταχυδρομείται στη διεύθυνση του φεστιβάλ ή μεταφέρεται στον παρακάτω λογαριασμό:

 Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία»

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας

Αριθμός Λογαριασμού:        448/480188-16

Swift Code – Bic:  ETHNGRAA

IBAN:  GR 7201 1044 8000 0044 8480 18816

 

Έξοδα ταξιδιού

Το φεστιβάλ δεν συνεισφέρει στα έξοδα μετακίνησης μιας χορωδίας από και προς την Πρέβεζα.

 

Πώς μπορείτε να φτάσετε εδώ:

 • Με λεωφορείο: Η Πρέβεζα απέχει 370 χλμ. από την Αθήνα (χρειάζονται περίπου 5 ώρες για να φτάσετε), που είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας και 350 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη (χρειάζονται περίπου 5 ώρες για να φτάσετε).
 • Αεροπορικές εταιρείες: Από Αθήνα (ATH) προς Άκτιο (PVK) - (1 ώρα και 5 λεπτά).

Το αεροδρόμιο του Ακτίου βρίσκεται 3 χλμ νότια της Πρέβεζας, στην Αιτωλοακαρνανία, κοντά στο νησί της Λευκάδας (περίπου 15 χλμ.), και συνδέεται με σήραγγα. Τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια προς Πρέβεζα και Λευκάδα. Το ταξί για την Πρέβεζα κοστίζει περίπου 20,00€. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν 3 μπαρ/καφέ, κατάστημα αφορολογήτων ειδών και ΑΤΜ. Κάθε χρόνο ένας σημαντικός αριθμός πτήσεων τσάρτερ (δείτε τη λίστα στη διεύθυνση https://www.pvk-airport.gr/en/airline-list) διοργανώνεται από διάφορους tour operators.

 • Δια θαλάσσης: Το πλησιέστερο λιμάνι είναι αυτό της Ηγουμενίτσας, που απέχει 85 χλμ. από την Πρέβεζα και πρέπει να παρατηρήσουμε ότι έχει καθημερινά δρομολόγια από και προς την Ιταλία (Μπρίντιζι, Μπάρι, Ανκόνα, Τεργέστη). Θα πρέπει να έρθετε με το λεωφορείο.

 

Διαμονή, Γεύματα & Μεταφορές

Κάθε χορωδία είναι υπεύθυνη για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την οργάνωση, την κράτηση και την πληρωμή όλων των καταλυμάτων και γευμάτων κατά την παραμονή τους στην Πρέβεζα. Το φεστιβάλ δεν ευθύνεται για τυχόν ζητήματα κρατήσεων που μπορεί να προκύψουν.

 

 

Όλο το παραπάνω υλικό πρέπει να αποσταλεί στην ακόλουθη διεύθυνση:

 Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία»

Χρ. Κοντού και Εθν. Αντιστάσεως 1 – Ταχ. Θυρίδα 29

48100 Πρέβεζα

 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας και στα ακόλουθα:

 

Τηλ.                     0030 2682 0 24915

fax.                      0030 2682 0 29852

Κιν                       0030 6977 1 32107

E-mails:               prevezachoralfestival@gmail.com, armonia4@otenet.gr

 

http://www.armoniachoir.gr/festival/index.php


Κριτήρια επιλογής

Θα ληφθούν υπόψη μόνο οι αιτήσεις που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις που αναφέρονται στη Διαδικασία Αίτησης. Οι χορωδίες επιλέγονται με βάση το υλικό που προσκομίζουν. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο ρεπερτόριο και την ποιότητα της συναυλίας που παρουσιάζεται στο CD ακρόασης που υποβάλλεται με την αίτηση.

 

Σημεία ιδιαίτερης προσοχής

 • Καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των συμπληρωμένων αιτήσεων είναι η 1η Μαΐου 2022.
 • Μόλις παραληφθεί το υλικό, θα αξιολογηθεί και η υποψήφια χορωδία θα ενημερωθεί εάν έχει επιλεγεί να συμμετάσχει ή όχι.
 • Το κόστος εγγραφής και το κόστος συμμετοχής (μείον τυχόν τραπεζικές χρεώσεις) θα επιστραφούν εάν δεν επιλεγεί χορωδία για να συμμετάσχει στο φεστιβάλ.
 • Όποια επιλεγμένη χορωδία αποχωρήσει από το φεστιβάλ από μόνη της, δεν δικαιούται επιστροφή χρημάτων του τέλους εγγραφής.
 • Είναι αντίθετο με το νόμο η εκτέλεση μουσικής που έχει αναπαραχθεί παράνομα. Σε περίπτωση που μια χορωδία το κάνει, το φεστιβάλ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται από τους εκδότες.
 • Η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμία νομική ευθύνη για οτιδήποτε αφορά τη συμμετοχή μιας χορωδίας στο φεστιβάλ.
 • Το φεστιβάλ δεν φέρει καμία ευθύνη για τα έξοδα διαμονής και γεύματος που επιβαρύνουν τη χορωδία.
 • Το φεστιβάλ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε δαπάνη προκύψει από οποιαδήποτε χορωδία ή μεμονωμένο χορωδό που συμμετέχει στο φεστιβάλ.
 • Η συμμετοχή στο φεστιβάλ συνεπάγεται αποδοχή όλων των παραπάνω κανόνων και κανονισμών 

 

Δικαιώματα εκπομπής, ηχογράφησης και φωτογραφίας

Προϋπόθεση συμμετοχής για κάθε χορωδία είναι να συμφωνήσει ότι:

 • Οποιαδήποτε παράσταση δίνει κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ μπορεί να φωτογραφηθεί, να μεταδοθεί ζωντανά ή/και να ηχογραφηθεί για μεταγενέστερη αναπαραγωγή ή/και να μεταδοθεί στο ραδιόφωνο ή/και στην τηλεόραση χωρίς πληρωμή στη χορωδία (ή ομάδα λαϊκού χορού ή ορχήστρα).
 • Όλα τα δικαιώματα μετάδοσης και φωτογραφίας για οποιαδήποτε παράσταση στο φεστιβάλ ανήκουν στο φεστιβάλ, το οποίο θα είναι ελεύθερο να τα διαθέσει ή να τα χρησιμοποιήσει σε διαφημιστικό υλικό που κρίνει σκόπιμο.
 • Οποιαδήποτε παράσταση δίνει κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ μπορεί, χωρίς πληρωμή, να ηχογραφηθεί και το φεστιβάλ θα έχει δικαίωμα στην κατοχή οποιασδήποτε τέτοιας ηχογράφησης και επιπλέον θα δικαιούται να αναπαράγει οποιαδήποτε τέτοια ηχογράφηση και να πουλήσει, να εκμισθώσει, να προσφέρει ή να εκθέσει προς πώληση ή να μισθώσει, να διανείμει ή να διαθέσει με άλλο τρόπο οποιαδήποτε εγγραφή ή αναπαραγωγή ηχογράφησης οποιασδήποτε τέτοιας απόδοσης με οποιονδήποτε τρόπο κρίνει σκόπιμο.

Αίτηση συμμετοχής