Συμμετέχουσες Χορωδίες
Η Παιδική Χορωδία “Cantanti” ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 στην Τιμισοάρα, μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης, που γι 'αυτό ονομάζεται "Μικρή Βιέννη". Τα μέλη της είναι ηλικίας από 7 έως 14 ετών. Η χορωδία συμμετείχε στο Διεθνές Πρόγραμμα “Cantus Mundi”, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τη Διοίκηση του Εθνικού Πολιτιστικού Ταμείου και έχει επίσης πραγματοποιήσει χορωδιακές εκδηλώσεις και φεστιβάλ τόσο στη χώρα τους όσο και στο εξωτερικό (Αυστρία 2016, Κροατία 2017). Τον Ιούλιο του 2015 κέρδισαν το 3ο Βραβείο στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ “Gavriil Musicescu” στο Ιάσιο, ενώ τον Αύγουστο του 2018 κέρδισαν το 2ο βραβείο στον Διεθνή Χορωδιακό Διαγωνισμό της Οχρίδας.
Τη χορωδία διευθύνει η Maria Gyuris.
Η χορωδία “Trakiiska Lira” ιδρύθηκε το 2003 ως μέρος του Μουσικού Ομίλου “Lira” στην πόλη Pazardjik στη Βουλγαρία. Η χορωδία αναπτύσσει ταυτόχρονα τόσο τη μουσική / συναυλιακή δραστηριότητα όσο και την μουσική εκπαίδευση των μελών της. Το 2007 και το 2008, βραβεύτηκε με Ειδικό Βραβείο μεταξύ των καλλίτερων στρατιωτικών χορωδιών της Βουλγαρίας. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή χορωδιακά φεστιβάλ τόσο στη Βουλγαρία όσο και στο εξωτερικό( Ολλανδία, Τουρκία, Αυστρία, Ιταλία, Τσεχία, Σερβία, κα.) με μεγάλη επιτυχία. Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται έργα από όλα τα στυλ και περιόδους, αλλά βασική προτεραιότητα δίνεται σε έργα Βούλγαρων συνθετών.
Η χορωδία διευθύνεται από τον μαέστρο και συνθέτη, κ. Angel Tsenov.
Η ακαδημαϊκή χορωδία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Rzeszów ξεκίνησε τη δραστηριότητά της τον Απρίλιο του 2017. Λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου καθώς και με την υποστήριξη των τοπικών αρχών του Rzeszów. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ακαδημαϊκές εκδηλώσεις, ενώ βραβεύτηκε στο Εθνικό Πολωνικό Χορωδιακό Φεστιβάλ "Saint Cross" στο Kielce, τον Ιούλιο του 2018. Έχουν επίσης ηχογραφήσει ένα CD.
Η χορωδία διευθύνεται από την καθ. Lidia Chalińska.
Η Χορωδία της Μουσικής Ακαδημίας του Πανεπιστημίου του Ανατολικού Σεράγεβο ιδρύθηκε το 2001. Έχει λάβει μέρος σε εκδηλώσεις σε πολλές εκκλησίες και μοναστήρια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και έχει επίσης παρουσιαστεί σε μουσικά φεστιβάλ και συναυλίες σε Ιταλία, Ρωσία, Γερμανία, Σλοβακία, Σουηδία, Δανία, Πολωνία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Κροατία, κλπ. Η χορωδία έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία σε πολυάριθμους διεθνείς χορωδιακούς διαγωνισμούς, όπως στο Helsinborg της Σουηδίας (2004), στη Ρώμη της Ιταλίας (2005), στη Μόσχα της Ρωσίας (2006), στο Νις της Σερβίας (2004, 2010, 2016 και 2018). Τελευταία επιτυχία της δε, ήταν το Grand Prix στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ του Niš της Σερβίας, το 2018. Το συγκρότημα έχει ηχογραφήσει 5 CD και έχει συμμετάσχει σε ντοκιμαντέρ, συναυλίες και εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Το ρεπερτόριό της είναι ποικίλο και αποτελείται από ορθόδοξη θρησκευτική μουσική και κοσμική χορωδιακή μουσική, κυρίως με έργα σέρβων συνθετών, συμπεριλαμβανομένων συνθέσεων σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, μεταξύ των οποίων ορισμένα έχουν αφιερωθεί σε αυτό το σύνολο και στον μαέστρο του.
Από την ίδρυσή της, τη χορωδία διευθύνει ο καθ. Rade Radović.
Η χορωδία ιδρύθηκε το 2014 ύστερα από απόφαση για αναδιοργάνωση της πρώην χορωδίας του Κονσερβατορίου Μουσικής και Μπαλέτου της Λιουμπλιάνα σε δύο ξεχωριστές ομάδες. Η Χορωδία Δωματίου, αποτελούμενη από περίπου σαράντα χορωδούς, δίνει στα μέλη της την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φωνητική τους τεχνική, να τραγουδήσουν το απαιτητικό και δύσκολο χορωδιακό ρεπερτόριο και να ανταποκριθούν σε υψηλά πρότυπα. Συνεργάζεται τακτικά με τους καθηγητές φωνητικής Edita Garčević Koželj και Tatjana Vasle συνεπικουρούμενους από τους μαέστρους Petra Jerič, Tine Bec και Evgen Bibianko. Αγκαλιάζει ένα ευρύ φάσμα μουσικών στυλ και ειδών, από την Αναγέννηση μέχρι τη σύγχρονη μουσική. Τα τελευταία χρόνια, η χορωδία έχει παρουσιάσει νέες συνθέσεις από διάφορους σημαντικούς συνθέτες όπως οι Lojze Lebič, Tadeja Vulc, Damijan Močnik, Črt Sojar-Voglar, Peter Šavli, Andrej Makor, Tine Bec και Matej Kastelic, στη Σλοβενία και σε άλλες χώρες. Οι πρόσφατες επιτυχίες περιλαμβάνουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση στον Διεθνή Χορωδιακό Διαγωνισμό του 2015 στο Ταλίν, Εσθονία, το Grand Prix στη Μόσχα το 2016, πρώτη θέση στον Εθνικό Διαγωνισμό Χορωδιών "Naša pesem" στο Μαριμπόρ της Σλοβενίας το 2016, πρώτη θέση στην κατηγορία πολυφωνικής μουσικής στον Διεθνή Χορωδιακό Διαγωνισμό του 2017 στην Tolosa της Ισπανίας. Οι διεθνείς υποχρεώσεις συμπεριλαμβάνουν παραστάσεις στη Στοκχόλμη, τη Βασιλεία, την Ταϊπέι και το Πεκίνο. Η τελευταία τους επιτυχία ήταν η κατάκτηση της 1ης θέσης και του ειδικού βραβείου για τον Ambrož Čopi για την καλύτερη εκτέλεση ενός ευφάνταστου και καλλιτεχνικού προγράμματος στο Διεθνή Διαγωνισμό Fleischmann του 65ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ του Cork, Ιρλανδία (2019).
Τη χορωδία διευθύνει ο μαέστρος και συνθέτης, Ambrož Čopi.
Η χορωδία ιδρύθηκε το 1996, από την Beata Szymańska, που είναι και η μαέστρος της. Αποτελείται από φοιτητές και απόφοιτους του παιδαγωγικού – καλλιτεχνικού τμήματος του Kalisz, του Πανεπιστημίου “Adam Mickiewicz” στο Poznan. Εμφανίζεται τόσο στην Πολωνία όσο και στο εξωτερικό(Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία, Βόρεια Μακεδονία και Ισπανία). Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητάς της, η χορωδία έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς και τοπικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Επίσης, έχουν πάρει μέρος σε ποικίλα συμφωνικά έργα. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει τόσο κομμάτια a cappella από διάφορες περιόδους όσο και ακουστική ορχηστρική μουσική. Το 2012 η χορωδία ηχογράφησε ένα άλμπουμ με τον μπασίστα Nikodem Antosikiem, όπου περιλαμβανόταν το έργο “Agnus Dei” – Ψαλμός 167 για μπάσο και χορωδία του Egil Hovland σε πρώτη εκτέλεση στην Πολωνία.
Τη χορωδία διευθύνει η Beata Szymańska.
Το Φωνητικό Σύνολο του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2013 και αποτελεί ένα από τα χορωδιακά τμήματα του ωδείου. Το ρεπερτόριο του συνόλου καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θρησκευτικής και λαϊκής χορωδιακής μουσικής από το Μεσαίωνα έως και Σύγχρονη Μουσική. Έχει συμμετάσχει σε Φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία. Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες όπως η Ορχήστρα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ.α.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο μαέστρος Νίκος Στ. Ευθυμιάδης.
Η Χορωδία “Vadim Serebrovsky” του Πανεπιστημίου των Ουραλίων στο Yekaterinburg ιδρύθηκε το 2001. Αποτελείται από 40 περίπου χορωδούς, που φοιτούν στο παραπάνω πανεπιστήμιο. Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει πάνω από 200 έργα Ρώσων και ξένων κλασσικών συνθετών, καθώς και έργα μοντέρνων συνθετών. Όλα αυτά τα χρόνια έχει βραβευτεί με αρκετά βραβεία σε διάφορους διαγωνισμούς και festivals. To 2017, απέσπασε ασημένιο και χρυσό βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό “Preobrajenie” στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, ενώ το 2018 απέσπασε χρυσό μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Ακαδημαϊκών Χορωδιών IFAS στην πόλη Pardubice της Τσεχίας.
Τη χορωδία διευθύνει η Julia Polyanovskaya.
Η "Pueri et Puellae Cantores Plocenses" είναι η συνέχεια της Χορωδίας αγοριών “Pueri Cantores Plocenses” που ιδρύθηκε το 1998 από τους Anna και Wiktor Bramscy για τον καθεδρικό ναό του Płock. Μαζί με ένα σύνολο κοριτσιών που ιδρύθηκε το 2006, αποτελείται από πάνω από 100 μέλη, ηλικίας από 7 έως 25 ετών, και είναι πολιτιστικό ίδρυμα της πόλης του Płock. Το ευρύ ρεπερτόριο της χορωδίας είναι γεμάτο από τα καλύτερα μουσικά κομμάτια, που εκτείνονται από μεσαιωνικά γρηγοριανά μέλη έως σύγχρονες συνθέσεις. Έχει τιμηθεί με περισσότερα από 60 βραβεία και επαίνους σε πάμπολλους διαγωνισμούς και φεστιβάλ, με το πιο πρόσφατο στη Σιγκαπούρη και το Μπαλί το 2018.
Τη χορωδία διευθύνει η Anna Bramska
Η χορωδία “Chorus Iglovia” από την πόλη Spišská Nová Ves (Σλοβακία) βρίσκεται στην χορωδιακή σκηνή τα τελευταία 31 χρόνια. Το ρεπερτόριό της είναι πραγματικά πλούσιο και ευρύ, και η χορωδία ασχολείται ιδιαίτερα με την πολυφωνική μουσική, τα παραδοσιακά τραγούδια και τις χορευτικές συνθέσεις. Έχει συμμετάσχει επιτυχώς σε διαγωνισμούς τόσο στη Σλοβακία όσο και στο εξωτερικό. Η τελευταία της επιτυχία ήταν το ασημένιο μετάλλιο και το βραβείο για την καλύτερη καλλιτεχνική παρουσίαση του προγράμματος τους στον 3ο εθνικό χορωδιακό διαγωνισμό "Viva il Canto" το 2017 στην Spišská Nová Ves. Έχει συμμετάσχει σε χορωδιακά φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε 11 ευρωπαϊκές χώρες (Πολωνία, Λετονία, Ρωσία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Κροατία, Ιταλία, κλπ) καθώς και στη χώρα της. Μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις που διοργανώνει είναι η "Christmas Silent Night", ένα χορωδιακό γεγονός που διοργανώνεται από τη χορωδία τα τελευταία 30 χρόνια.
Από το 2012, μαέστρος της χορωδίας είναι η κ. Marta Nováková.
Το γυναικείο φωνητικό σύνολο Vox Angelica έρχεται από μια μικρή περιοχή της Σλοβενίας, που λέγεται Slovenske Gorice. Είναι μέρος της Σλοβενικής Styria που είναι γνωστή και ως η Γη του κρασιού. Το σύνολο ιδρύθηκε το 2016 και αποτελείται από νέα κορίτσια, ηλικίας από 15 έως 30 ετών. Όλες απολαμβάνουν το τραγούδι και τη φιλία που είναι πολύ ιδιαίτερη μεταξύ τους. Έχουν οργανώσει πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων και συναυλιών στην περιοχή τους με μεγάλη επιτυχία.
Τη χορωδία διευθύνει η Anita Pavkovic, η οποία είναι κάτοχος master στη μουσική και εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου και οργάνου σε μουσικό σχολείο στο Ptuj.
Η Χορωδία της Ελληνικής Καθολικής Εκκλησίας bl. P. P. Gojdič ιδρύθηκε το 1990. Η Εκκλησία βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Vranov – Čemerné.
Συγκεντρώνει τη χριστιανική κοινότητα των Ελλήνων καθολικών και Ρωμαιοκαθολικών. Η χορωδία έχει ένα ευρύ φάσμα εκκλησιαστικών σλαβικών ψαλμών αποτελούμενων από λειτουργικά και θρησκευτικά τραγούδια, ενώ σε τακτική βάση τραγουδά τόσο κατά τη σλοβακική όσο και την σλαβική θεία λειτουργία. Έχουν κυκλοφορήσει 3 κασέτες ενώ το 2013 κυκλοφόρησαν το CD "V načale bie Slovo" με παλαιά σλαβικά χορωδιακά κομμάτια με σκοπό τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς των προγόνων τους. Έχουν εμφανιστεί στην Αυστρία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Ουκρανία, τη Γαλλία, την Κροατία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς και στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Η χορωδία συμμετείχε σε πολλούς χορωδικούς διαγωνισμούς, κερδίζοντας πλήθος βραβείων, ενώ τα πιο πρόσφατα ήταν: 3η θέση στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής "Psalite Deo" (2013) στην Πολωνία και ένα χρυσό μετάλλιο στο Χορωδιακό Φεστιβάλ Banská Bystrica (2014) στη Σλοβακία.
Τη χορωδία διευθύνει η Mária Šandorová.
Η χορωδία λειτουργεί για πάνω από 27 χρόνια υπό την διεύθυνση της κ. Hadar Zlatin. Αποτελείται από 25 ερασιτέχνες ενήλικες χορωδούς και εκπροσωπεί την ενδοχώρα του Rehovot, η οποία είναι ευρέως γνωστή ως σπουδαίο ακαδημαϊκό και ερευνητικό κέντρο – πατρίδα του διάσημου Ινστιτούτου Επιστημών Weizmann και της γεωργικής σχολής του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ. Η πόλη του Rehovot περιβάλλεται από πυκνόφυτους πορτοκαλεώνες με πορτοκάλια "Jaffa” που εξάγονται σε όλον τον κόσμο. Εχουν εκπροσωπήσει επάξια την πόλη του Rehovot σε φεστιβάλ και συναυλίες στην Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Λετονία και την Αγγλία. Επίσης, έχουν εμφανιστεί με μεγάλη επιτυχία σε πολυάριθμες τοπικές συναυλίες και χορωδιακά συνέδρια σε όλο το Ισραήλ. Το ρεπερτόριο της χορωδίας βασίζεται στο φολκλόρ, με πρωτότυπα φολκλορικά τραγούδια του Ισραήλ και μεταφρασμένα φολκλορικά τραγούδια από όλο τον κόσμο.
Τη χορωδία διευθύνει η Hadar Zlatin.
Η ανδρική χορωδία NAPEVαπό την πόλη Batuje της Σλοβενίας ιδρύθηκε το 1996. Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται σλοβένικα φολκλορικά τραγούδια, spirituals, λαϊκή μουσική από τις Δαλματικές Άλπεις, ρομαντική μουσική και μοντέρνα τραγούδια. Η χορωδία συμμετέχει τακτικά στα χορωδιακά φεστιβάλ PRIMORSKA POJE και NAŠI ZBORI POJO καθώς και σε μερικά μη διαγωνιστικά φεστιβάλ στο εξωτερικό, όπως του Dubrovnik και της Πράγας. Η μεγαλύτερη επιτυχία της, ωστόσο, ήταν η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ της Μάλτας το 2011 και η κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κατηγορία της. Παρ’ όλη την επίπονη εξάσκηση, τα μέλη της τραγουδούν και συμμετέχουν με μεγάλο ενθουσιασμό, ενώ όλες οι δραστηριότητες της χορωδίας έχουν διαμορφώσει τη βάση μιας πολύ στενής και ειλικρινούς φιλίας μεταξύ των μελών της.
Τη χορωδία διευθύνει ο Luka Vetrih.
Η Μικτή Χορωδία "Crescendo" ιδρύθηκε στις αρχές του 2015. Η χορωδία μετρά υπερήφανα πάνω από 40 νέους χορωδούς από τη Škofja Loka και τις γύρω περιοχές, με επικεφαλής τον Žiga Kert, που είναι και ο «ιδρυτικός πατέρας» της χορωδίας. Όλοι συγκεντρώνονται από την αγάπη τους για την ποιοτική χορωδιακή μουσική. Το ρεπερτόριο της χορωδίας αποτελείται από χορωδιακή μουσική από Σλοβένους και ξένους συνθέτες, καθώς και λαϊκά τραγούδια προσαρμοσμένα για χορωδίες. Έχουν εμφανιστεί σε συναυλίες σε όλη τη Σλοβενία και τις γειτονικές της χώρες. Απολαμβάνουν επίσης την πρόκληση συμμετοχής σε χορωδιακούς διαγωνισμούς στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, οι οποίοι τους οδήγησαν να συμμετάσχουν στο Grand Prix στο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών της Βαλτικής Θάλασσας στη Λετονία το 2017. Ένα από τα πρώτα σημαντικά έργα τους και μεγάλη τιμή για τη χορωδία αποτέλεσε η συναυλία για τον μεταπτυχιακό τίτλο του μαέστρου τους το Μάιο του 2016. Η Μικτή Χορωδία “Crescendo”, μαζί με τη Συμφωνική Ορχήστρα “Crescendo”, αποτελούν τον Μουσικό Όμιλο “Crescendo”, ο οποίος διοργάνωσε μια συναυλία gala στο Κάστρο της Škofja Loka τον Ιούνιο του 2017. Αυτό έχει γίνει πλέον ετήσια παράδοση, οργανώνοντάς την για τρίτη συνεχόμενη χρονιά , φέτος τον Ιούνιο του 2019.
Τη χορωδία διευθύνει ο Žiga Kert.
Ιδρύθηκε το 2003. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα Ελλήνων συνθετών καθώς και έργα Ευρωπαίων συνθετών της κλασσικής και προκλασικής περιόδου, διασκευές δημοτικών τραγουδιών, βυζαντινούς ύμνους και spirituals. Κύριο μέλημά της αποτελεί η προβολή όλων των χορωδιακών έργων του παγκοσμίου φήμης συνθέτη Νίκου Αστρινίδη. Η χορωδία έχει συνεργαστεί με αρκετές συμφωνικές ορχήστρες (Νέα Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Σόφιας κλπ.). Επίσης, έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζοντας μεγάλα έργα, όπως το “Stabat Mater” του Pergolesi το 2003, το “Requiem” του Mozart, το Ορατόριο “Τα νεανικά χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου” του Νίκου Αστρινίδη το 2009, κλπ. Η χορωδία βραβεύτηκε με χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των χορωδιών δωματίου στο 18ο ΔΔΘΜ στην Πρέβεζα το 2012, ενώ πήρε την 3η θέση στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ «Μουσική και Θάλασσα» στην Παραλία Κατερίνης το 2018.
Τη χορωδία διευθύνει η Βασιλική Κατσούκα - Σαμαρά.
Η Μικτή Χορωδία "Jedinstvo" από την πόλη Banja Luka είναι μια από τις παλαιότερες χορωδίες στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Ιδρύθηκε το 1893 και σε όλη την ιστορία της έχει πραγματοποιήσει πάνω από χίλιες παραστάσεις σε πολλές συναυλίες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Έχει επιβεβαιώσει τη μεγάλη καλλιτεχνική της αξία αποσπώντας πολλά βραβεία, συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς στην πρώην Γιουγκοσλαβία καθώς και στο εξωτερικό, όπως:
Τα πρώτα βραβεία του Γιουγκοσλαβικού Χορωδιακού Διαγωνισμού στο Νις το 1994, το 1996, το 1998, το 2000, το 2010 και το 2012.
Χρυσό μετάλλιο στην 4η Χορωδιακή Ολυμπιάδα στην πόλη Xiamen της Κίνας, 2006
Χρυσό δίπλωμα στο Διαγωνισμό “Musica sacra” στη Βαλέτα της Μάλτας, 2009
Δύο πρώτα βραβεία στο Διεθνή Χορωδιακός Διαγωνισμό "Venezia In Musica" στη Βενετία της Ιταλίας, 2014
Πρώτο βραβείο κοινού στο Διαγωνισμό "Zlatna vila" στην πόλη Prijedor της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, 2017.
Η χορωδία έχει παρουσιαστεί σε διάφορα φεστιβάλ και έχει επίσης πραγματοποιήσει μεγάλες περιοδείες σε διάφορα μέρη του κόσμου (Ελβετία, ΗΠΑ και Αυστραλία). Το ρεπερτόριό της είναι πολύ ευρύ και περιλαμβάνει εκκλησιαστικά και κοσμικά έργα των ντόπιων και άλλων συνθετών από τη μεσαιωνική έως τη σύγχρονη εποχή. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και έχει ηχογραφήσει τέσσερα CDs μέχρι τώρα.
Τη Χορωδία διευθύνει ο Nemanja Savić.
Η Νεανική Χορωδία του Οργανισμού της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2010, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Οργανισμού, με στόχο να καλύψει τις αναζητήσεις χορωδών νεαρής ηλικίας και μετά την Παιδική Χορωδία. Απαρτίζεται από νέες 18-26 ετών, με ιδιαίτερη εμπειρία και φωνητικές ικανότητες. Από την ίδρυσή της, η χορωδία έχει πλούσια δραστηριότητα, πραγματοποιώντας συναυλίες σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους της χώρας μας (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλπ), συμμετέχοντας σε φεστιβάλ και χορωδιακά γεγονότα σε όλη την Ελλάδα (Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος, Αθήνα, Τρίπολη ) και στην Κύπρο (Λεμεσός) ενώ συνεργάστηκε και με διάσημους Έλληνες συνθέτες (Μίμης Πλέσσας, Στέφανος Κορκολής, Διονύσης Σαββόπουλος) καθώς και με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων. Τον Οκτώβριο του 2015, κέρδισαν χρυσό μετάλλιο στον 1ο Διεθνή Χορωδιακό Διαγωνισμό στην Καλαμάτα.
Τη χορωδία διευθύνει η Δήμητρα Πίτσου - Διαμαντοπούλου.
Στο πιάνο συνοδεύει η κα Μαρίνα Μυλωνά.
Η χορωδία αποτελείται από περίπου 35 ενθουσιώδεις χορωδούς και δημιουργήθηκε το 2013 από τον μαέστρο Adrian Emans. Αρχικά προοριζόταν για φοιτητές της Ιατρικής Σχολής “Charité” του Βερολίνου, αλλά όλα αυτά τα χρόνια φοιτητές και νέοι επιστήμονες από άλλους χώρους έχουν προστεθεί στα μέλη της. Η χορωδία από ιδρύσεώς της αποτελεί σημαντικό κομμάτι της χορωδιακής σκηνής του Βερολίνου. Το ρεπερτόριό της διανθίζεται με τη χορωδιακή εργογραφία από τον 16ο έως τον 20 αιώνα, με κομμάτια από την Αναγέννηση έως την μοντέρνα περίοδο. Κορύφωση των δραστηριοτήτων της χορωδίας αποτελούν οι συναυλίες της, που γίνονται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Στα κυριότερα επιτεύγματά της συγκαταλέγονται η συναυλία της με την Φιλαρμονική του Βερολίνου, καθώς και η κατάκτηση αρκετών βραβείων σε διάφορους χορωδιακούς διαγωνισμούς.
Τη χορωδία διευθύνει ο Adrian Emans.
Το 1979, η Lucy Lin και η Ling Tang ίδρυσαν τη χορωδιακή κοινότητα Tung-Hsin στην Ουάσινγκτον, την πρώτη ολοκληρωμένη κινεζική-αμερικανική χορωδία στην περιοχή. Κυριολεκτικά, ο όρος "Tung-Hsin" σημαίνει “νέοι στην καρδιά”, και συνεπάγεται περισσότερο την καθαρότητα του πνεύματος και τη ζωτικότητα. Αυτά τα σαράντα χρόνια, η χορωδία έχει συμμετάσχει σε 136 συναυλίες σε χώρους όπως το Κέντρο Kennedy, το Κέντρο Lincoln και το Εθνικό Θέατρο, το θέατρο F. Scott Fitzgerald, τα τοπικά μουσεία, διάφορες εκκλησίες και αμφιθέατρα λυκείων. Εκτός από την περιοδεία του 2016 στην Ιρλανδία κατά τη διάρκεια του 60ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ του Cork, η χορωδία έχει εμφανιστεί στη Βοστώνη, Νέα Υόρκη, Σιάτλ, Λος Άντζελες και Οτάβα, Ταϊβάν, Quemoy, Χονγκ Κονγκ. Ειδικές εμφανίσεις σε τοπικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τη συμμετοχή της στη συναυλία Αρχαίας Κινέζικης Ποίησης, σε Συναυλία Θεραπείας (στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Johns Hopkins) και σε συναυλία αφιερωμένη σε θέματα τραγουδιών ταινιών και μιούζικαλ. Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει έργα από συνθέτες του 16ου αιώνα μέχρι τους σύγχρονους, από δυτική μουσική μέχρι Κινέζικη - συμπεριλαμβανομένων θρησκευτικών κομματιών, των καλλιτεχνικών τραγουδιών, χορωδιακών έργων από την όπερα, θεματικών τραγουδιών από ταινίες και του Broadway, καθώς και άλλες μουσικές επιτυχίες. Πρόεδρος είναι ο Keh-Ming Lu.
Η σημερινή μαέστρος είναι η ιδρύτρια της χορωδίας, Lucy Lee Lin.
Η Παιδική Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Yamuger ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2017. Αποτελείται από παιδιά και εφήβους, που βρίσκονται από το δημοτικό ως το γυμνάσιο και παρακολουθούν τη μουσική σχολή Yamuger. Ο σκοπός της χορωδίας είναι να καλλιεργήσει τις καλλιτεχνικές αξίες του έθνους τους και όλου του κόσμου μέσω της μουσικής και της ομορφιάς και αρμονίας του τραγουδιού. Η χορωδία έχει εμφανιστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα Nusantara στη Μεγάλη Αίθουσα Συναυλιών της Τζακάρτα στα πλαίσια του εορτασμού για τα 50 χρόνια της Μουσικής Σχολής Yamuger. Τον Νοέμβριο του 2018 η χορωδία κέρδισε ένα αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία φολκλόρ και ένα χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Παιδικών χορωδιών στο Διεθνές Φεστιβάλ «Prague Cantat» στην Τσεχία.
Τη χορωδία διευθύνει η Delima Simamora.
Η παιδική χορωδία ιδρύθηκε το 1983 σαν το δεύτερο τμήμα του Οργανισμού της ‘’ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ’’. Έχει δώσει πάνω από 200 συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μετέχοντας σε χορωδιακές συναντήσεις και σε διεθνή Φεστιβάλ, κερδίζοντας πλήθος χρυσών, αργυρών και χάλκινων μεταλλίων και βραβείων. Το 2012 τραγούδησε με τον διάσημο Έλληνα συνθέτη, Διονύση Σαββόπουλο στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Επιπλέον, έχει συνεργαστεί με διάσημους συνθέτες, όπως τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Θανάση Νικολόπουλο και τον Στέφανο Κορκολή και με πολύ γνωστούς σολίστες, όπως τον Ζάχο Τερζάκη και τη Σόνια Θεοδωρίδου. Τέλος, έχει επίσης συνεργαστεί με την Ορχήστρα της Πάτρας, καθώς και με τη Θερινή Ακαδημία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας.
Τη χορωδία διευθύνει η Αρετούσα Νικολοπούλου.
Στο πιάνο συνοδεύει η Μαρίνα Μυλωνά.