Καλωσόρισμα

XΟΡΩΔΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΡΜΟΝΙΑ

Αγαπητοί φίλοι, 

Είναι παγκοσμίως αποδεκτό ότι την τελευταία διετία περνάμε μια υγειονομική κρίση, πρωτόγνωρη για όλους μας. Μεγάλες μουσικές διοργανώσεις αναβλήθηκαν ή έψαξαν το βηματισμό τους με άλλες μορφές εκδηλώσεων, όπως πχ οι διαδικτυακές εκδηλώσεις, κλπ.
Η Χορωδία Πρέβεζας "Αρμονία" με ιδιαίτερη υψηλή την αίσθηση του καθήκοντος για την προστασία της δημόσιας υγείας, προσάρμοσε αναλόγως τα 2 τελευταία φεστιβάλ, τόσο το 2020, όσο και το 2021, διατηρώντας αφενός μεν το υψηλό επίπεδο των εκδηλώσεών της, αφετέρου δε προσέχοντας και δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα υγειονομικά πρωτόκολλα θέλοντας να προστατέψει την υγεία των κατοίκων της περιοχής μας, όσο και των συμμετεχουσών χορωδιών. Και έτσι φτάνουμε στο 2022 και το φεστιβάλ μας θα γιορτάσει τα 40 χρόνια διαρκούς προσφοράς στην πόλη μας, στη χώρα μας, στο παγκόσμιο χορωδιακό γίγνεσθαι. 
Για αυτό το λόγο και αποφασίσαμε να το διανθίσουμε με ακόμη δύο διοργανώσεις, ολοκληρώνοντας έτσι το πακέτο των χορωδιακών μας εκδηλώσεων. Έτσι φέτος προγραμματίζουμε και θα διοργανώσουμε τις ακόλουθες εκδηλώσεις στα πλαίσια του ΔΧΦ Πρέβεζας:
  • Το αμιγώς 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν όλων των ειδών τα χορωδιακά σύνολα, χωρίς περιορισμούς ρεπερτορίου, ενώ στα πλαίσια του θα δίνονται συναυλίες σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους της περιοχής. Αποτελεί μια ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να συνδυάσουν την απόλαυση ενός όμορφου καλλιτεχνικού γεγονότος, ενώ παράλληλα να συνδυάσουν τις διακοπές τους σε μια περιοχή που το Forbes, καθώς και άλλα διεθνή μέσα κατατάσσουν στους πρώτους δέκα ταξιδιωτικούς προορισμούς για αναψυχή.
  • Ο 26ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών, ο οποίος ματαιώθηκε τα 2 προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας. Ένας από τους εγκυρότερους διαγωνισμούς στον κόσμο, ο οποίος φημίζεται για την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του διεθνώς. Εγγυητές αυτού αποτελούν τα μέλη των διεθνών κριτικών επιτροπών που τις απαρτίζουν, παγκόσμιας εγνωσμένης αξίας και κύρους μουσικοί, οι οποίοι πέραν της εκτίμησης τους για το επίπεδο κάθε χορωδίας, συμβουλεύουν εποικοδομητικά τις χορωδίες για την περαιτέρω ανάπτυξη και ανέλιξη τους στο χορωδιακό στερέωμα.
  • Το 5ο Σεμινάριο για Διευθυντές Χορωδιών, όπου δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εξειδικεύσουν ακόμη περισσότερο τη γνώση τους στη χορωδιακή πρακτική, αποκομίζοντας νέες γνώσεις και πρακτικές από καταξιωμένους μαέστρους παγκοσμίως. Παράλληλα τους δίνεται η ευκαιρία να εξασκήσουν αυτές τις νέες γνώσεις, διευθύνοντας τη χορωδία του σεμιναρίου, η οποία είναι συνήθως μέσα στις καλύτερες χορωδίες παγκοσμίως.
  • Φέτος για πρώτη φορά διοργανώνουμε τον 1ο Διαγωνισμό χορωδιακής σύνθεσης και καλούμε όλους τους συνθέτες χορωδιακής μουσικής από όλον τον κόσμο να συμμετέχουν. Στόχος μας είναι η ανάδειξη νέων μουσικών έργων, όπου θα μπορεί η μέση χορωδία να τα ερμηνεύσει. Οι βραβευθέντες, πέραν από τη χαρά της παρουσίασης των έργων τους τόσο στο φεστιβάλ, όσο και από μια σειρά άλλων χορωδιών σε διάφορες εκδηλώσεις, θα έχουν την δυνατότητα να εκδώσουν το έργο τους σε συνεργασία με συγκεκριμένη εταιρεία παραγωγής μουσικών έργων, εξειδικευμένη στις χορωδιακές συνθέσεις. Επίσης, η κριτική επιτροπή αποτελείται από την παγκόσμια αφρόκρεμα συνθετών χορωδιακής μουσικής και μαεστρων χορωδίας, πράγμα ιδιαίτερα τιμητικό για την οργάνωσή μας.
  • Τέλος, θα οργανώσουμε για ακριβώς πριν το φεστιβάλ και το σεμινάριο και τον 1ο Διαγωνισμό για διευθυντές Χορωδιών, ένα διαγωνισμό ο οποίος θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να μετρήσουν τις δυνάμεις τους σε πραγματικές συνθήκες, να δουλέψουν με καταξιωμένες χορωδίες στο χώρο, και αν μη τι άλλο να τους δοθεί ένα βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση τους. Το. Φεστιβάλ σε επικοινωνία με διάφορες χορωδιακές οργανώσεις ανά το κόσμο, θα προσπαθήσει να κλείσει συναυλίες για τον νικητή του διαγωνισμού, κλπ.
Από τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό η μεγάλη προσπάθεια που θα καταβληθεί και φέτος. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις και θα χαρούμε να σας συναντήσουμε από κοντά στην όμορφη πόλη μας. Τέλος σας υπενθυμίζουμε ότι το φεστιβάλ μας δεν είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δεν διεκδικεί έσοδα από πουθενά και όλες του οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Καλή αντάμωση στην Πρέβεζα