Συμμετέχουσες χορωδίες

XΟΡΩΔΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΡΜΟΝΙΑ

 

Παιδική Χορωδία Πρέβεζας “Αρμονία”, Ελλάδα

 

Διευθύνει η Ανέλια Στεφάνοβα

Στο πιάνο η Δήμητρα Αποστολίδη

Η Παιδική Χορωδία Πρέβεζας “Αρμονία’’ ιδρύθηκε το 1983 από τον Μο Ανδρόνικο Κουρούκλη και αποτελεί μέρος του συλλόγου Χορωδία Πρέβεζας “Αρμονία” που ιδρύθηκε το 1969. Καλλιτεχνικοί της διευθυντές διετέλεσαν επίσης, ο Μο Σταύρος Σολωμός και ο Μο Βαλεντίνος Στεφάνωφ, οι οποίοι άφησαν χαραγμένο το αποτύπωμά τους συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανοδική της πορεία και καταξίωση. Από το 1994 τη χορωδία διευθύνει η Ανέλια Στεφάνοβα. Υπό τη διεύθυνση της, η χορωδία συμμετείχε σε πλειάδα χορωδιακών διαγωνισμών και απέσπασε βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς στο Dobrich ( Βουλγαρία), στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Αθηνών, στο Arrezzo (Ιταλία), στο Neuchatel (Ελβετία) και στη Nyiregyhaza ( Ουγγαρία), ενώ συχνή είναι και η παρουσία της σε Φεστιβάλ σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, καθώς και σε πόλεις του εξωτερικού. Έχει συμμετάσχει σε πρώτες εκτελέσεις έργων κι έχει συνεργαστεί με κορυφαίες ορχήστρες και σολίστ. Η τελευταία της επιτυχία ήταν η επιλογή της ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο 15ο Πασχαλινό Φεστιβάλ της Μόσχας, Ρωσίας τον Απρίλιο του 2017, που τελούσε υπό την αιγίδα του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, καθώς και του Αρχιεπισκόπου πασών των Ρωσιών, Αλέξιου του Β’. Σήμερα στην παιδική Χορωδία Πρέβεζας “ΑΡΜΟΝΙΑ” συμμετέχουν 150 παιδιά, ηλικίας από 7 έως 17 ετών και χωρίζονται σε (2) τμήματα : Προπαιδική χορωδία για παιδιά 7-10 ετών, και Παιδική χορωδία συναυλιών.

 

 

Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο “Voci Contra Tempo”, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Διευθύνει η Σοφία Γιολδάση

 

Το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Voci Contra Tempo δημιουργήθηκε το 2017. Λειτουργεί με τη μορφή μιας project choir και είναι ένα ευέλικτο σχήμα, του οποίου η δομή και ο αριθμός των μελών προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε συναυλίας, γι’αυτό και η συμμετοχή στo σύνολο προϋποθέτει είτε μακρόχρονη ενασχόληση με τη φωνή είτε πολυετή χορωδιακή εμπειρία. Ανάμεσα στους σκοπούς του συνόλου είναι η ανάδειξη έργων για γυναικεία χορωδία με έμφαση στη μουσική δημιουργία του 19ου, 20ου και 21ου αιώνα. Το ρεπερτόριό τους, επίσης, περιλαμβάνει και άλλα μουσικά είδη, όπως το παραδοσιακό τραγούδι διαφόρων λαών. Οι Voci Contra Tempo φιλοδοξούν να δώσουν μία νέα διάσταση στην παρουσίαση χορωδιακών έργων μέσω πρωτότυπων προγραμμάτων θεματικού χαρακτήρα. Στόχος τους είναι επίσης να εξερευνήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει ο εκάστοτε συναυλιακός χώρος ως προς τη σκηνική παρουσίαση του ρεπερτορίου, έτσι ώστε να προσφέρουν στο κοινό μία ολοκληρωμένη συναυλιακή εμπειρία. Έχουν συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας μερικά από τα πιο σπουδαία έργα ρεπερτορίου για γυναικεία χορωδία, όπως οι Πλανήτες του Gustav Holst και οι Σειρήνες από τα Νυχτερινά του Claude Debussy. Τον Αύγουστο του 2021 συμμετείχαν - έπειτα από πρόσκληση - σε δύο από τα μεγαλύτερα Διεθνή Χορωδιακά Φεστιβάλ: το “Guido d’Arezzo” και το “Incontro Internazionale Polifonico ‘Città di Fano’”, δίνοντας συναυλίες σε διάφορα μέρη της Ιταλίας και λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές. Στην Ελλάδα έχουν επίσης εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη (Κρατικό Ωδείο, Μέγαρο Μουσικής, Γενί Τζαμί, Αρχαιολογικό Μουσείο, Βίλα Πετρίδη), στην Αθήνα (Φιλολογικός Σύλλογος “Παρνασσός”) και στα Ιωάννινα (Μουσείο Αργυροτεχνίας).

 

 

Χορωδία “Ambitus”, Αθήνα, Ελλάδα

Διευθύνει η Κατερίνα Βασιλικού

Η Χορωδία «Ambitus» υφίσταται από το 2002 και είναι ιδρυτικό μέλος της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών. Αποτελείται από απόφοιτους του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, μουσικούς - ερασιτέχνες και μη - καθώς και άλλους λάτρεις του χορωδιακού τραγουδιού. Αποτελούμενη από μεικτό, ανδρικό και γυναικείο σύνολο, έχει διακριθεί σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς κερδίζοντας, μεταξύ άλλων, πρώτα βραβεία και grand-prix, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει ερμηνεύσει συνθέσεις που καλύπτουν ευρεία γκάμα του κλασικού, ελληνικού και ξένου, παλαιού και σύγχρονου χορωδιακού τραγουδιού. Έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους σπουδαιότερους μουσικούς και όχι μόνο φορείς της χώρας, όπως την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και τη Χορωδία της ΕΡΤ, την Ορχήστρα και Μικτή Δημοτική Χορωδία Αθηνών, τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» κ.α.. Επίσης έχει συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων της Λειψίας και εμφανιστεί σε χώρους όπως το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Θέατρο Badminton, το Ίδρυμα Κακογιάννη κ.α.

 

 

Μικτή Xορωδία Πρέβεζας “Αρμονία”, Ελλάδα

Διευθύνει η Ανέλια Στεφάνοβα

Ιδρύθηκε το 1969 από μία ομάδα Πρεβεζάνων με ασίγαστη αγάπη για τη χορωδιακή μουσική και με στόχο την προώθηση της χορωδιακής μουσικής γενικότερα στην μικρή επαρχιακή μας πόλη. Από τότε έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία στα πολιτιστικά δρώμενα τόσο της χώρας μας , όσο και του εξωτερικού. Όλα αυτά τα χρόνια έχει εμφανιστεί σε αμέτρητες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό( Ιρλανδία, Σουηδία, Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία, Αυστρία, Ιταλία, Τσεχία, Σερβία, Σλοβακία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Κροατία, Βουλγαρία, Λιβύη, Τουρκία και Κύπρο), ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλούς εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, κερδίζοντας 9 πρώτα βραβεία, 4 χρυσά μετάλλια, 5 δεύτερα βραβεία, 9 ασημένια μετάλλια, 3 τρίτα βραβεία και 7 χάλκινα μετάλλια. Επιπλέον έχει πραγματοποιήσει πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις έργων και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους σολίστ και ορχήστρες. Από το Σεπτέμβριο του 2016, την χορωδία διευθύνει η Ανέλια Στεφάνοβα, αντικαθιστώντας τον από 25ετίας κορυφαίο μαέστρο και φίλο μας, Βαλεντίν Στεφάνωφ, ο οποίος άφησε- και συνεχίζει να αποτελεί μια μεγάλη παρακαταθήκη στα χορωδιακά πεπραγμένα τόσο της χορωδίας μας, όσο και όλου του χορωδιακού κινήματος στην Ελλάδα.

 

 

Μικτή Χορωδία “Άρης”, Λεμεσός, Κύπρος

Διευθύνει ο Σόλων Κλαδάς

 

Η χορωδία ΑΡΗΣ ιδρύθηκε το 1938 από τον αείμνηστο μουσουργό Σόλωνα Μιχαηλίδη ο οποίος την διηύθυνε μέχρι το 1958. Το 1962 η χορωδία ανασυστάθηκε από τον Μαρίνο Μιτέλλα, ο οποίος την διηύθυνε με μεγάλη επιτυχία για 52 χρόνια. Από το 2014 η χορωδία διευθύνεται από το μαέστρο Σόλωνα Κλαδά. Έλαβε μέρος σε πολλά χορωδιακά φεστιβάλ και έδωσε συναυλίες στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Πολωνία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ιταλία, Αυστρία, Σλοβενία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Τσεχία και Βρεταννία. Έλαβε μέρος στους διεθνείς διαγωνισμούς του Άρνεμ της Ολλανδίας και Eistedffod του Llangollen της Ουαλλίας, όπου και διακρίθηκε. Ερμήνευσε τα μεγάλα κλασσικά έργα: "Ρέκβιεμ", "Μεσσίας", "Μίσσα Σολέμνις", "Κάρμινα Μπουράνα" και "Ενάτη Συμφωνία". Επίσης έχει ερμηνεύσει τα χορωδιακά μέρη στις όπερες "Κατερίνα Κορνάρου" και "Φιτνέλιο", όπως και από την οπερέττα "Ο Βαφτιστικός". Τραγούδησε επανειλημμένα στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και εμφανίστηκε στο Μέγαρο της Ουνέσκο στο Παρίσι, στο Palais de Bojart Βρυξελλών, στο Wien Konzerthaus Gr. Saal και άλλες μεγάλες αίθουσες Ευρωπαϊκών πόλεων. Τον Οκτώβριο του 2015 έλαβε μέρος στο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ Gaude Cantem της πόλης Bielsko Biala της Πολωνίας και τον Αύγουστο του 2019 συμμετείχε στο διεθνές φεστιβάλ Singing World στην Αγία Πετρούπολη. Στο ενεργητικό της καταγράφονται Έξι Δίσκοι και CDs.

 

 

Ακαδημαική Χορωδία Κοριτσιών της Ακαδημίας του Έσμπιεργκ, Έσμπιεργκ, Δανία

Διευθύνει η Lone Gislinge

Η χορωδία ιδρύθηκε το 1983 και αποτελείται από 50 κορίτσια, ηλικίας 12-23. Τα κορίτσια ξεκινούν από μία χορωδία για μαθητές στην Ακαδημία, όπου 2 φορές το χρόνο τους δίνεται η ευκαιρία να τραγουδήσουν με το Διεθνές Σύνολο του Έσμπιεργκ, γνωρίζοντας την επαγγελματική μουσική ζωή, επεκτείνοντας τους μουσικούς τους ορίζοντες και την αγάπη τους για μουσική. Το ρεπερτόριό τους αποτελείται από διάφορα είδη από διαφορετικές εποχές, αντικατοπτρίζοντας τη μουσική τους παράδοση. Η χορωδία έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε Ευρώπη, Καναδά, Νότια Κορέα, Κίνα, Ουρουγουάη και Γκάμπια. Έχει λάβει μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς όπου και κέρδισε χρυσά μετάλια σε Παγκόσμιους Χορωδιακούς Διαγωνισμούς καθώς και σε διάφορους Ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς. Τα τελευταία 20 χρόνια η Χορωδία Κοριτσιών της Ακαδημίας του ‘Εσμπιεργκ έχει κυκλοφορήσει 8 μουσικά άλμπουμ. Η κα Λόουν Γκίσλιντζ είναι λέκτορας της ακαδημίας απο το 1980. Διδάσκει τα μαθήματα: "Διεύθυνση Χορωδίας" και "Προπόνηση Ακοής", διευθύνοντας τη χορωδία από το 1983. Επίσης, διευθύνει τη Χορωδία Εφήβων και Ανδρών του Έσμπιεργκ.

 

 

Χορωδία BelCantes Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας Πατρών, Ελλάδα

Διευθύνει η Έλενα Δρακοπούλου

Η χορωδία BelCantes Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας Πατρών ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016. Έχει συμμετάσχει 2 φορές στον Διεθνή χορωδιακό Διαγωνισμό της Interkultur τον Νοέμβριο του 2017 και του 2019 όπου βραβεύτηκε με χρυσό και ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα. Έχει πάρει μέρος στο 9ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», στο Φεστιβάλ ARTIVA στο Ναύπλιο, σε Χριστουγεννιάτικα Φεστιβάλ, έχει πραγματοποιήσει συναυλία υπέρ του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» στο θέατρο Royal. Έχει διοργανώσει φεστιβάλ χορωδιών με θέμα «Άνοιξη και Γυναίκα» που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αχαΐας. Τον Ιούλιο του 2019 μετά από τιμητική πρόσκληση της χορωδίας από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο Κέρκυρας, στα πλαίσια 10ης Θερινής Ακαδημίας, τραγούδησε στο Duomo για όλους τους συμμετέχοντες μαέστρους, Έλληνες και ξένους, παίρνοντας άριστες κριτικές για την εμφάνιση της. Τον Φεβρουάριο του 2020 ηχογράφησε στο Studio Noise Box το έργο «Τundra» του Ola Gjeilo. Τον Μάιο του 2021 πήρε μέρος στο φεστιβάλ World Peace Choral Festival (διαδικτυακά) στο οποίο συμμετείχαν 251 χορωδίες από 32 χώρες και διαγωνίστηκε στη Γυναικεία και Φολκλόρ κατηγορία . Η χορωδία πήρε την υψηλότερη πρόκριση καθώς με την ψηλή της βαθμολογία και ως πρώτη στην κατηγορία της κατάφερε να είναι φιναλίστ για το Grand Prix ενώ και στην κατηγορία Φολκλόρ κέρδισε χρυσό μετάλλιο. Τον Σεπτέμβριο του 2021 συμμετείχε σε μεγαλειώδη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, με τίτλο «Για την Πίστη και την Λευτεριά». Τον Φεβρουάριο του 2022 ηχογράφησε 5 τραγούδια για να υποβάλλει αίτημα για τη συμμετοχή της στη ΣΕΙΡΑ ΓΕΦΥΡΕΣ – ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

 

 

Χορωδία “BulCanto”, Βερολίνο, Γερμανία

Διευθύνει η Boryana Velichkova

Η BulCanto είναι μια νέα, αναπτυσσόμενη χορωδία από τη Βουλγαρία. Ιδρύθηκε το 2019 από τη μαέστρο Μποργιάνα Βελίτσκοβα. Κλασικά καταρτισμένη, και με γνώμονα την αγάπη για τις μουσικές παραδόσεις της πατρίδας της, διηύθυνε δύο χορωδίες για πάνω από μία δεκαετία, τη Βουλγάρικη Ορθόδοξη Χορωδία του Βερολίνου και τη χορωδία: "Βουλγάρικες Φωνές του Βερολίνου". Μια κοινή επετειακή συναυλία την ενέπνευσε να δημιουργήσει μια μικτή χορωδία που θα συνδύαζε τους επίσημους και μυστηριώσεις ήχους της ορθόδοξης μουσικής, με τους πολύπλοκους ρυθμούς και τις προκλητικές αρμονίες της βουλγάρικης φολκλόρ. Παρά τις προκλήσεις των προβών κατά τη διάρκεια μίας πανδημίας, η BulCanto εδραίωσε γρήγορα τη φήμη για το περιπετειώδες ρεπερτόριό της και την τεχνική της υπεροχή. Αποτελείται από περισσότερους από 30 τραγουδιστές από όλα τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και όχι μόνο, των οποίων το καλλιτεχνικό καθήκον είναι να κατακτήσουν τόσο την προφορά διάφορων βουλγαρικών διαλέκτων όσο και τους μοναδικούς ήχους μιας ποικιλίας βουλγαρικών μουσικών μορφών.Το κοινό λατρεύει το χαρούμενο χορωδιακό ήχο της χορωδίας BulCanto και την πολύχρωμη παρουσία τους στη σκηνή, καθώς έχει πραγματοποιήσει διάφορες εμφανίσεις σε χώρους σε όλο το Βερολίνο. Τέλος, η Bulcanto απολαμβάνει τη συνεργασία με μουσικούς παραδοσιακής μουσικής, των οποίων τα πρόσφατα έργα περιλαμβάνουν μια παράσταση των Τριών Ιερών Ύμνων του Alfred Schnittke με το Collegium Musicum, σε σκηνοθεσία Donka Miteva, και μια συναυλία στη Φιλαρμονική του Βερολίνου υπό την αιγίδα του Berliner Chorverband.

 

 

Χορωδία Δωματίου “Discantus”, Γκοβιντλίνο, Πολωνία

Διευθύνει o Slawomir Bronk

Η χορωδία δωματίου Discantus, ξεκίνησε την καλλιτεχνική της δραστηριότητα το 2006 στο Γκοβιντλίνο, μια πόλη που βρίσκεται στην Κασουβία της Πολωνίας. Από την ίδρυση της, χάρη στις συναυλίες που διοργάνωσε, έγινε εμψυχωτής της μουσικής ζωής στην τοπική κοινωνία. H χορωδία έχει δώσει συναυλίες σε φεστιβάλ τόσο στην Πολωνία όσο και στο εξωτερικό: στο Βέλγιο, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Λιθουανία, την Ουκρανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία. Το ρεπερτόριό τηςπεριλαμβάνει θρησκευτικές και έθνικ συνθέσεις, ενώ δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε έργα που σχετίζονται με την περιοχή της Κασουβίας. Τον Μάιο του 2010 η Discantus έλαβε μέρος στην πρώτη παράσταση του Kashubian Magnificat που δημιούργησε ο Michał Sławecki. Αυτό το έργο ηχογραφήθηκε στο άλμπουμ Mòja dësza wielbi Pana. Τον Δεκέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε το άλμπουμ - Gòdë na Kaszëbach, εμπνευσμένο από τα λαϊκά και τοπικά κάλαντα των Κασούβιων. Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Ινστιτούτο Τέχνης της Πολωνικής Ακαδημίας Επιστημών το 2013 κυκλοφόρησε ένα CD με το όνομα Knôpi za mną póczi jesz jem panną.

 

 

Ανδρική Χορωδία "Männerstimmen", Βασιλεία, Ελβετία

Διευθύνει ο Oliver Rudin

Η χορωδία Mannerstimmen από τη Βασιλεία, με τις εκλεπτυσμένες εμφανίσεις της, μας ταξιδεύει σε άλλον αιώνα. Αποτελείται από ένα σύνολο αντρών ηλικίας 18-40 ετών καθώς και από ένα ευρύ ρεπερτόριο, Αναγεννησιακής, ρομαντικής, λαϊκής και σύγχρονης μουσικής. Τα πολυάριθμα βραβεία που έχει κερδίσει η χορωδία από την ίδρυσή της το 2008 αποδεικνύουν ότι αυτή η ποικιλόμορφη μίξη είναι κάθε άλλο παρά αδιάφορη. Κατέκτησε το 1ο βραβείο «Men’s Choir» στους παγκόσμιους αγώνες Χορωδίας στο Σινσινάτι το 2012, τα βραβεία «Competition Champion Choir» και «First Prize 40 voices and under» στο διαγωνισμό Cornwall International Male Voice Choral Festival το 2015 καθώς και διάφορα βραβεία στο φεστιβάλ Cracovia Cantans 2017. Για να επιτευχθούν όλα αυτά, απαιτείται από τα μέλη του Männerstimmen μια λεπτή ισορροπία μεταξύ ακραίας συγκέντρωσης και ζωηρών εορτασμών. Το πώς ακριβώς διατηρούν αυτή την ισορροπία οι δύο μαέστροι Oliver Rudin και David Rossel παραμένει μυστικό, αλλά είναι προφανές ότι είναι και η συνταγή τους για την επιτυχία.

 

 

Νεανική Χορωδία Κατάρ, Ντόχα, Κατάρ

Διευθύνει η Alena Pyne

 

Η Χορωδία Νέων του Κατάρ ιδρύθηκε το 2013 από την Ιρλανδικής καταγωγής μαέστρο Alena Pyne και απευθύνεται σε μικτές φωνές ηλικίας 14–18 ετών. Πρόκειται για μια φιλόδοξη χορωδία που είναι πάντα έτοιμη για μια νέα πρόκληση. Το μότο τους είναι «Άδραξε τη Μέρα». Ερμηνεύουν μουσική από όλες τις εποχές και σε διάφορες γλώσσες του κόσμου. Το αγαπημένο τους είδος είναι τα λαϊκά τραγούδια από όλες τις γωνιές του κόσμου και με ιδιαίτερη χαρά τραγουδούν το αραβικό ρεπερτόριο. Τους απονεμήθηκε το 1ο βραβείο στον εναρκτήριο Εθνικό Μουσικό Διαγωνισμό του Κατάρ τον Οκτώβριο του 2017 στην κατηγορία Νέων και στη σύντομη ύπαρξή τους έχουν περιοδεύσει στη Γερμανία, τη Λετονία, την Κροατία και την Αυστρία εκπροσώπώντας το Κατάρ στην World Choral Expo στη Λισαβόνα τον Ιούλιο του 2019. Τέλος, έχουν κάνει ηχογράφησεις και εμφανήσεις με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Κατάρ.

 

 

Μικτή Χορωδία Ωδείου “Αθηνά”, Αθήνα, Ελλάδα

Διευθύνει η Δήμητρα Χανού

Η Μικτή Χορωδία Ωδείου Αθηνά κλείνει φέτος 13 χρόνια λειτουργίας. Έχει πάρει μέρος σε Ελληνικά και Διεθνή Χορωδιακά Φεστιβάλ και Διαγωνισμούς, Φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, σπουδαίες μουσικές συναυλίες καθώς επίσης και σε μουσικές τηλεοπτικές και διαδικτυακές εκπομπές. Έχει κερδίσει Αργυρό Βραβείο στην κατηγορία Jazz Pop στον 17ο Χορωδιακό Διαγωνισμό Antonio Vivaldi στο Καρπενήσι το 2019.

 

 

Νέα Ευρωπαϊκή Χορωδία “Αγάπη” Περαίας, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Διευθύνει η Ελεονώρα Καλαϊτσίδου

Η Νέα Ευρωπαϊκή Χορωδία “Αγάπη” ιδρύθηκε το 2009. Αποτελείται από χορωδούς όλων των ηλικιών, τους οποίους ενώνει η αγάπη τους για τη χορωδιακή μουσική. Η χορωδία έχει εμφανιστεί σε πολλά Χορωδιακά Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και σε διαγωνισμούς όπου έχει λάβει τις εξής διακρίσεις. Στο 19ο χορωδιακό διαγωνισμό ANTONIO VIVALDI, στο Καρπενήσι το 2015 κατέκτησε: το 1ο βραβείο στις κατηγορίες "Μοντέρνο / Τζαζ" και "Θρησκευτική Μουσική", το 2ο βραβείο στην κατηγορία των Μικτών Χορωδιών  καθώς και το βραβείο της καλύτερης χορωδίας του φεστιβάλ. Στο φεστιβάλ Laurea Mundi Budapest το 2016 κατέκτησε το Χρυσό Δίπλωμα στην κατηγορία Ποπ, μοντέρνο και τζαζ. Το 2017 στο 23ο Διαγωνισμό Πρέβεζας το 2017 ατέκτησε το ασημένιο μετάλιο στις κατηγορίες των μικτών χορωδιών και στην ελεύθερη κατηγορία. Στον 6ο Διεθνή Χορωδιακό Διαγωνισμό Ναυπλίου το 2019 κατέκτησε το Χρυσό μετάλιο στην κατηγορία μικτών χορωδιών. Τελος, η χορωδία έχει λάβει μέρος σε αξέχαστες εκδηλώσεις που έχουν λάβει μέρος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο 7ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μιούζικαλ Θεσσαλονίκης κ.α.