ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΕΣΤΡΟΙ ΣΤΟΝ 1ο Δ.Δ.Ν.Μ.

XΟΡΩΔΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΡΜΟΝΙΑ

QUINTIN BEER, Ηνωμένο Βασίλειο

 

Ο Quintin Beer σπούδασε διεύθυνση χορωδίας με τον Patrick Russill στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής. Είναι Διευθυντής Μουσικής στο κολλέγιο Saint Peter’s της Οξφόρδης και στο Saint Cuthbert’s Church Earl’s Court. Με πολύχρονη εμπειρία στη Διεύθυνση Χορωδίας και Ορχήστρας, έχει βραβευτεί από τη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής καθώς και στο Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό Dima. Τέλος έχει συνεργαστεί με τη Χορωδία της Ορχήστρας του Παρισιού,με την Κρατική Φιλαρμονική Χορωδία Τρανσυλβανίας.

 

MARTIN HELLBERG, Σουηδία

 

Ο σουηδός μαέστρος Martin Hellberg έχει σπούδασει Διεύθυνση Χορωδίας και Ορχήστρας. Από το 2008 μέχρι και σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολλά χορωδιακά φεστιβάλ και διαγωνισμούς ως τραγουδιστής, παραγωγός, καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος με σημαντικότερη στιγμή τη διεύθυνση της Χορωδίας της Ουψάλα το 2019.

 

ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΑΣ, Ελλάδα

Ο Αλέξανδρος Κομνάς γεννήθηκε το 1996, αποφοίτησε ως αριστούχος από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου με ειδίκευση «Διεύθυνση Χορωδίας», πλάι στον καθηγητή Δημήτρη Κτιστάκη. Παράλληλα μελέτησε Υποκριτική με την Ναταλία Καποδίστρια και Κλασσικό Τραγούδι με τις Ρόζα Πουλημένου και Ήρα Ζέρβα. Με το πέρας των σπουδών αρχίζει να εργάζεται ως συνοδός πιανίστας και βοηθός μαέστρου στην Παιδική και Νεανική Χορωδία Rosarte, υπό τη διεύθυνση της Ρόζης Μαστροσάββα. Έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως πιανίστας, μονωδός, χορωδός και μαέστρος (Χορωδία της ΕΡΤ, The Phantom of the Opera κλπ), ενώ από τον Φεβρουάριο του 2020 είναι μέλος του επαγγελματικού φωνητικού συνόλου 8tetto.

 

OLEXANDRA POLYTSIA, Ουκρανία

Η Olexandra Polytsia κατάγεται από την Ουκρανία, έχει σπουδάσει διεύθυνση χορωδίας, μουσική διαχείριση και πρώιμο μουσικό τραγούδι. Από το 2012 έχει τραγουδήσει και έχει διευθύνει χορωδίες σε όλη την Ευρώπη καθώς και από το 2018 διδάσκει τραγούδι στο πανεπιστήμιο του Γρατς στην Αυστρία.

 

MATTHIAS SCHOBERWALTER, Αυστρία

Ο Matthias Schoberwalter γεννήθηκε το 1997 στη Βιέννη. Με σπουδές πάνω στην εκκλησιαστική μουσική, διεύθυνση χορωδίας και ορχήστρας. Το 2015 ίδρυσε τη χορωδία ΑΛΕΑ, με την οποία έχει συμμετάσχει σε χορωδιακά φεστιβάλ, συναυλίες, παραστάσεις όπερας και οπερέτας. Σημαντική στιγμή της καριέρας του ήταν η συναυλία που πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στέφανου στη Βιέννη το 2015.

 

TAMAS SZARKA, Ουγγαρία

Ο Tamas Szarka γεννήθηκε το 1994 στην Ουγγαρία. Σπούδασε ορχηστρική και χορωδιακή διεύθυνση στη μουσική ακαδημία της Βουδαπέστης. Το 2018 πήρε το πρώτο βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Νέων Μαέστρων στη Βουδαπέστη ενώ το 2021 ήταν επίσημος προσκεκλημένος στο Διεθνή Διαγωνισμό Διευθυντών Χορωδίας.

 

ARTURS ŠVARCBAHS, Λετονία

Ο Artūrs Švarcbahs κατάγεται από τη Λετονία, είναι 22 ετών, έχει πολύχρονη εμπειρία ως μαέστρος και χορωδός, με διπλώματα στη Χορωδιακή Διεύθυνση και το Κλασικό τραγούδι. Μία από τις σημαντικότερες δουλείες του ως μαέστρος είναι το είναι το οπτικοακουστικό έργο “Dabas Skanas” 2020.

 

KRISTAPS SOLOVJOVS, Λετονία

Ο Kristaps Solovjovs γεννήθηκε το 2000 στη Λετονία, έχει σπουδάσει χορωδία στη Σχολή Χορωδίας του Καθεδρικού Ναού της Ρίγας και επί του παρόντος σπουδάζει μαέστρος χορωδίας στη Λετονική Ακαδημία Μουσικής του Jāzeps Vītols. Έχει λάβει μέρος σε πολλές χορωδίες στη Λετονία ως τραγουδιστής και μουσικός μαέστρος. Το 2021 κέρδισε την 3η θέση στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιακών Διευθυντών Viacheslav Palkin.

 

HYUNJU KWON, Ν.Κορέα

Η Hyunju Kwon γεννήθηκε στη Δημοκρατία της Κορέας. Σπούδασε Χορωδιακή Διεύθυνση στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Τεχνών της Κορέας και στο Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης στη Γερμανία. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στη Διεύθυνση Ορχήστρας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών στο Mannheim της Γερμανίας. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες χορωδίες στη Γερμανία ως Μαέστρος, Χορωδός και Σολίστ. Το 2021 κέρδισε το 1ο βραβείο για μαέστρους χορωδίας, στο Διεθνή Διαγωνισμό Fosco
Corti στο Turn της Ιταλία.

 

GINTARE BARISAITE – MITKUVIENE, Λιθουανία

Η Gintare Barisaite – Mitkuviene γεννήθηκε το 1994, ξεκίνησε την επαγγελματική της μουσική πορεία στην Εθνική Σχολή Τέχνης M. K. Ciurlionis το 2001, όπου σπούδασε πιάνο και διεύθυνση χορωδίας για 12 χρόνια. Συνέχισε τις σπουδές της στη διεύθυνση χορωδίας στη Λιθουανική Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου. Η Gintare έχει λάβει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς χορωδιών σε όλη την Ευρώπη και έχει εμφανιστεί με διάφορους διάσημους τραγουδιστές και μουσικούς. Το 2019 στο 5ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ και Διαγωνισμό του
Λιθουανού Μουσικού Πατριάρχη Juozas Naujalis, αφιερωμένο στην 150η επέτειο του Juozas Naujalis, έλαβε το δίπλωμα του καλύτερου μαέστρου του διαγωνισμού.