2ο βραβείο για τη Μικτή χορωδία στην κατηγορία folklore στο 15ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ «Singing World» στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας !

XΟΡΩΔΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΡΜΟΝΙΑ

Με μία ακόμη διάκριση στις αποσκευές της επέστρεψε χθες από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, η Μικτή Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία». Συγκεκριμένα, η χορωδία μας συμμετείχε στο 15ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ «Singing World» στην Αγία Πετρούπολή της Ρωσίας από τις 4 Αυγούστου έως και τις 9 Αυγούστου 2017. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 64 χορωδίες από όλον τον κόσμο και η χορωδία μας κατάφερε να αποσπάσει το 2ο βραβείο στην κατηγορία folklore, ερμηνεύοντας έργα των Κωνσταντινίδη, Hairston και Τρυπάνη. Η σημαντικότητα αυτής της επιτυχίας είναι δε πολλαπλάσια αφού το επίπεδο των χορωδιών που συμμετείχαν ήταν ιδιαίτερα υψηλό, μιας και οι περισσότερες χορωδίες προέρχονταν από μουσικές ακαδημίες της Ρωσίας και της Κίνας με ιδιαίτερη παράδοση στη χορωδιακή μουσική.

Η χορωδία μας, επίσης, συμμετείχε σε κονσέρτο θρησκευτικής μουσικής στο Καθεδρικό Ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης. Ύψιστη τιμή και διάκριση απετέλεσε και η συμμετοχή της χορωδίας μας στην εκδήλωση για το Grand prix του διαγωνισμού, αφού επιλέχθηκε μαζί με άλλες 4 χορωδίες να συμμετέχει στο εκτός διαγωνισμού μέρος της εκδήλωσης.

Τέλος με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια μίλησαν όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής, οι οποίοι ήταν 6 καθηγητές από διάφορα Πανεπιστήμια της Ρωσίας, της Λιθουανίας, της Σλοβακίας και της Κροατίας.

 Tο Διοικητικό Συμβούλιο συγχαίρει και ευχαριστεί από καρδιάς όλα τα μέλη της αποστολής στη Ρωσία για την επιτυχία τους, τους χορωδούς που με ιδιαίτερη φροντίδα συμμετείχαν στις πρόβες καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, ενώ επέδειξαν υποδειγματική συμπεριφορά καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και της αποστολής εκεί, δείχνοντας υψηλό επίπεδο κατάρτισης και εμπειρίας καταφέρνοντας να συναγωνιστούν επάξια τις άλλες συμμετέχουσες χορωδίες. Και φυσικά τη μαέστρο μας κ. Ανέλια Στεφάνοβα για τη δουλειά της και τη συνεργασία όλη αυτή τη χρονιά, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας.